5-6 OCAK ENGELLİ HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ EĞİTİMLERİ

VİED SİVİLDÜŞÜN’ün örgütlenme desteği kapsamın da üyelerine,engellilere ve yerelde hizmet veren yeni kurulmuş stk lara eğitim günleri düzenledi . eğitimlere sivildüşün den istihdam uzmanı SİNAN OK katıldı.Eğitimler tüm engel guruplarının anlayacağı bir dilde işaret dili çevirisi,görme engelli katılımcımız için görsel betimleme yapılarak eğitimlerin erişilebilir olması sağlandı. İki günlük eğitimlerimize 72 engelli ve yakını katıldı. VİED ofisinde gerçekleşen eğitimler slayt sunumlarla anlaşılabilirliği sağlandı.Katılımcıların talepleri yönünde önümüzde ki günler de verilecek eğitimlerin konusu belirlenip sivildüşün ‘den talep edilecek. soru yanıt kısımlarında ayrımcılığın yaygın olduğu yaptırımının olmadığı dile getirildi. Engellilerin istihdamı konusunda sorunlar yaşandığı açılan kadroların yetmediği girişimciliğin desteklenmesi vurgulabdı. Engelli kadınların çifte dezavantaj yaşadıkları görünmez oldukları ve yaşanan sorunlar çözüm önerileri konuşuldu.

5-6 OCAK ENGELLİ HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ EĞİTİMLERİ Foto Galeri