AKEM ve VİED İŞBİRLİĞİ İLE VANGÖLÜNDE DALIŞ YAPILDI.

AKEM /Arama kurtarma eğitim merkezi derneği ve VİED /Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Vangölün de İşitme engelli bireylerinde dalış yapabileceğini ‘’erişilebilir vangölü ‘’sloganıy la dalış etkinliği gerçekleştirildi.Hem engelli bireylerinde her türlü erişilebilirlik sağlandığı takdirde dalış yapılabileceği gösterilirken hem de vangölü kirliliğine dikkat çekmek amaçlı bir çalışma yapıldı. Etkinliğe Edremit belediyesi ve il gençlik ve spor il müdürlüğünü destek sağladı ,işaret dili tercümanları çalışma öncesinde antremanlar yapılarak su altında işaret dili ile eğitmenler ve İşitme engelli Arkadaşlarımız nasıl iletişim kurabileceklerini öğrendiler.Bu çalışmada toplumsal cinsiyet eşitliğine de dikkat çekmek için iki erkek iki kadın İşitme engelli arkadaşlarımız dahil edildi.AKEM eğitmenleri ,yönetim kurulu başkanı ve üyelerine çabaları İçin teşekkür ediyoruz.Erişilebilirliğin hak olduğu sadece vangölü için değil tüm yaşam alanlarının diğer bireyler gibi erişilmesi engelliliğin muhtaçlık ,yardımlaşma temelinde bakılmaması gerektiğini engelli bireylerinin tek sorununun engelliliğin hak temelli bir zemine oturulmamasından kaynaklandığını , yapılan bu farkındalık ve değişik alanlarda çalışan STK lar la işbirlikleri daha sonrada devam edecek.