İşitme Engelli Stk’ları Birlikte Çalıştayına Davet

Derneğimizin Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen Sivil Toplum Destek Programı kapsamında ‘’İşitme Engelli STK’ları Birlikte’’ projesinin çalışmalarına katılımınız için davet ediyoruz.

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) ve İstanbul’ dan  İşitme  Engelliler ve Aileleri derneği (İED) olarak işitme engelliler alanında çalışan hak temelli sivil toplum kuruluşlarının;

Daha iyi bir sivil diyalog, katılım ve itibar için;

1-Aktif katılım için İşitme Engelli STK’ların kapasitelerinin artırılması,

2-İşitme engelliler STK’ların kamuyla diyaloglarının geliştirilmesi,

3-Kamuoyunda farkındalık yaratma amacıyla çalışmalarının görünürlüğünü ve tanıtımını sağlamak,

amacıyla bu projeyi hayata geçirmiştir. ‘’İşitme Engelli STK’ları Birlikte’’ projesi bu kapsamda katılımcılara engelli hakları, savunuculuk ve kampanya iletişim ve örgütlenme hakkında uygulamalı eğitim verecektir. Projeye dahil olmak üzere başvurularını bildiren işitme engelli STK‘lar arasından yapılacak değerlendirme ile 7 bölgeden 14 STK seçilecektir. Her STK’dan iki kişi eğitimlere katılacaktır.

Eğitimler Van ilinde  yapılacaktır. Üçer gün sürecek eğitimler Eylül ayında başlayacaktır 27, 28, 29 Eylül 2019 15 ,16, 17   Kasım  2019   17, 18 ,19 Ocak 2020  ve  6, 7, 8 Mart 2020 ayları olarak planlanmıştır. (Not: beklenmeyen gelişme halinde eğitim tarihlerinde değişiklik olabilir.) İşitme engelli STK’ların ihtiyaçları ve sorunlarını belirlemek için ihtiyaç analizi yapılacaktır .Eğitim programında kullanılmak üzere yapılacak bu anketi ekte bulabilirsiniz. Bu anketi cevaplayıp bize iletmenizi bekliyoruz.

Eğitimlere katılacak katılımcıların ulaşım ve konaklama giderleri VİED tarafından karşılanacaktır.

Katılım durumunuzu katılımcı bilgilerinizi (isim, soy isim, cinsiyet, mail, telefon, engellilik durumu vb.)en geç 15. 09. 2019 tarihine kadar viedproje@gmail adresine bildirmeniz gerekmektedir. Projeye katılacak olan STK’ların katılım durumları  ve eğitim programı hakkında en kısa zamanda geri dönüş yapılacaktır.
  Proje kordinatörü
  İlkay Gökdere   : 0532 263 31 30