VİED NEDİR

VİED

VİED; Van işitme engelliler ve aileleri derneği işitme engelli çocukların anne ve babaları ve işitme engelliler tarafından kurulmuş bir dernektir.

-işitme engelinin tanıtılması ve toplum bilincinin artırılması,

-işitme engelli çocukların düzenli ve bilinçli erken tanı, cihazlanma ve eğitimle yaşama kazandırılması,sözlü iletişime geçmesi, yaşama kazandırılması,

-Aileler, kurumlar arası iş birliği ve dayanışmanın artırılması,

-işitme engeli ile ilgili alanda çalışan tüm kurumlar ve kişilerle işbirliği Dünya çapında ki yeni bilgilerin ve bulguların değerlendirilmesi

-erken tanı ve cihazlanmanın artırılması,

-Din ,dil ,ırk gözetmeden tüm işitme engelli aile lerine ve bireylere destek sunmak VİED ‘in başlıca amaçları arasında yer almaktadır.

NE YAPABİLİRSİNİZ?

-Üye olarak :derneğimizde aktif görev alabilir gönüllümüz olabilirsiniz.

-Bağışta bulunarak:eğitim ve tanıtım çalışmalarımıza destek sunabilir,projelerimize kaynak sağlamamıza katkıda bulunabilirsiniz.

-Etrafınızda ki insanlara VİED ‘İ anlatarak:işitme engeli olan daha çok aileye ,bireye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.